Ända sedan hon var åtta har Sofie Beckvall älskat träning. Hon drivs av två faktorer i sin träning: Att efter varje pass känna att hon orkar lite mer, men framförallt drivs hon av glädjen och den peppade stämningen som skapas bland människor som tränar tillsammans. I skrivande stund ligger hon i hårdträning inför VM i hinderbana i Kanada i oktober.

Sofie gillar att träna utomhus genom Träna i Parken Foto: Kia Valavaara.

Sofie gillar att träna utomhus genom Träna i Parken Foto: Kia Valavaara.

– Jag gillar att få komma ut i naturen, dels för att möjligheterna till att använda naturen känns oändliga, men det är också en bra träning inför VM i hinderbana att klara av alla sorters väder. Därför funkar Träna i Parken för mig!

Sofie tycker inte att man ska vara orolig inför att besöka ett av Träna i Parkens pass:

– Jag tycker att du ska prova ett blandpass, där kör man en massa olika övningar så att alla deltagare får en utmaning. Ingen blir bättre än någon annan, det gör att stämningen blir väldigt glad och peppande.  Man vill att alla ska klara så mycket som möjligt!

Träna i Parken funkar bra för Sofie eftersom det finns en sån variation av pass att välja mellan. Vet hon inte vad hon ska göra, besöker hon bara hemsidan för att se vilka pass som finns att välja mellan.

– Jag tycker det är roligast med blandpass, att få prova  många roliga övningar, vissa är man bra på och andra har man svårare med

Genom Träna i Parken kommer Sofie i form inför VM. Foto: Kia Valavaara

Genom Träna i Parken kommer Sofie i form inför VM. Foto: Kia Valavaara

Just nu tränar hon för fullt inför världsmästerskapen Obstacle Cource Racing, en årlig tävling som i år går av stapeln i Blue Mountains, Kanada.

Tävlingen går ut på att ta sig igenom en hinderbana med 60 hinder på så kort tid som möjligt.

– Framförallt behövs det mycket greppstyrka eftersom du som deltagare kommer greppa och hänga mycket. Men det är ju inte allt, du ska också springa snabbt, slänga dig över hinder och bära vikter.

I träningen inför VM har mycket fokus legat på att träna löpning och greppstyrka, två viktiga faktorer under tävlingarna i Kanada. Den sortens träning hittar hon hos Thoughest Lab och Crossfit 360, som båda håller pass i Träna i Parken.