Oscar Salazar håller i träningspass för allt från nybörjare till elitidrottare i alla åldrar. Han har stor erfarenhet från Kampsportsvärlden, framförallt som fystränare åt elitboxare. I sommar kommer han hålla ett antal träningspass där inspirationen kommer från boxningsvärlden. 

 

Träna med Kunskap

Foto: Kiia Valavaara

 

”Framförallt består mina pass av styrka och kondition, ”träning med kunskap” som jag kallar det. Tträning med kunskap på så vis att varje person som är med ska få möjligheten att  känna att de kan förändra sig själva. Inte bara i träningen och resultaten med kroppen, men också en känsla man tar vidare med sig ut i livet.
Funktionell träning innebär att deltagaren använder sin egen kropp som redskap. Genom det känner man sig mer närvarande i alla rörelser och övningar. Passen i Träna i parken kommer fokusera på just det, ibland med inslag av redskap men vi ska mest använda oss av vår egen kroppstyngd.
Inspirationen till träningspassen hittar Oscar i MMA-världen, men inte i sparkarna och slagen.

”Psykologin bakom mina pass är att MMA som sport är ett komplett träningskoncept. Då menar jag inte att man ska sparka och slåss. Träningen som en MMA-fighter måste ha är både styrka, kondition, uthållighet, explosivitet och rörlighet”

När Oscar håller i träningen börjar man alltid med mjuka upp lederna. Sen börjar ronderna.
Precis som MMA-världen är träningen upplagd i ronder. Det kan vara tre eller fem ronder som innehåller 3 till 5 övningar, sen repeteras varje rond två gånger.

 

Träna med kunskap 2

Foto: Kiia Valavaara

Osckar kommer också bjuda in gästinstruktörer. En av de är Pannie Kianzad, världsmästaren i Cage Warrior. ”Hon kommer dela med sig av sin stora kunskap i varje träningsövning. Jag vill att varje pass ska vara vara lärorikt, det ska inte bara handla om att svettas i 45 minuter. Tro mig, du kommer svettas, men du ska lära dig något om dig själv också.

Förväntningarna är tydliga ­– att det ska samlas människor med olika bakgrund, ålder och kön, för att göra saker tillsammans. ”Jag hoppas på att vara en länk för många som tränar i Malmö, därför hoppas och tror jag att många av oss kommer ses i parken i sommar.”

 

Vill du gå på Oscars pass i sommar? Du hittar tider och mer information på vår Facebooksida!